Fortælling og musik

Fortælling og musik skaber et levende rum og forstærker tilhørernes oplevelse.
Sammen med musiker og sanger Helle Bøjlesen tilbyder jeg følgende fortælleforestillinger:

Grønne fortællinger og sange

Vi sætter fokus på menneskers aftryk på naturen gennem vores fortællinger og viser. Vi kommer omkring den grønlandske myte ”Havets moder”, forskellige folkeeventyr og sange, som berører vores forhold til naturen fra forskellige vinkler.

Varighed: ca. 80 min.
Pris: 3500 kr. + transport

Ingeborg Munch – Husmandskone og visesanger

Ingeborg Munch (1906 – 78) drev et husmandssted i Himmerland sammen med sin mand Villiam. Hun sang i stalden, i marken, og hun sang ved lokale fester og sammenkomster. Hun blev kendt i brede kredse via en TV- udsendelse i 1959, kom i aviser, radio og TV og turnerede på højskoler, i forsamlingshuse og i folkemusikkredse. Hun bevarede altid jordforbindelsen trods den store opmærksomhed omkring hendes person.

Programmet består af Ingeborg Munchs livshistorie med 10 indlagte viser.

Varighed: ca. 80 min.
Pris: 3500 kr. + transport

Evald Tang Kristensen – Danmarks største folkemindesamler

Evald Tang Kristensen (1843 – 1929) vandrede tusinder af kilometer på kryds og tværs af Jylland – helt ud i de fattigste hedeområder for at optegne folkeminderne før de forsvandt. Han overnattede på lergulve, sad ved sygesenge eller ventede i timevis på at en husmandskone skulle blive færdig med storvasken, så hun kunne fortælle eller synge for ham. Tang Kristensen vurderes af eftertiden som en folkemindesamler på verdensplan.

Programmet består af Tang Kristensens livshistorie med indlagte viser og eventyr.

Varighed: ca. 90 min.
Pris: 3500 + transport